dissabte, 16 de gener del 2010

Activisme social a la xarxa (i 2)


Aquí teniu alguns titulars que van deixar anar els protagonistes de la taula rodona:

Bernat Costas: "Hi hauria d'haver una llei que obligués els polítics a estar a Internet". En Bernat és el prototipus d’home 2.0. Està al facebook, al twitter, al Linkedin, al Flickr, al vimeo... i aprofita aquestes eines per substituir la “batalla del tallat” dura, feixuga i llarga per centenars d’entrades curtes, dinàmiques i abastadores. Considera que tots els polítics haurien d’utilitzar-les, ja que és una manera de socialitzar la seva gestió.




Josep Barri: "Caldria fer una desvirtualització de la Maresmesfera". La idea de la Maresmesfera va néixer en una trobada blocaire a Calella quan el referent català dels blocs, en Saül Gordillo, va “picar” l’auditori amb la proposta de crear un agregador de blocs al Maresme. En “Vilapou” va recollir el guant llançat i va crear la Maresmesfera. No obstant això, Barri confessa que el principal repte actual és desvirtualitzar-la.




Jordi Teixidó: "Semblava que un poble dispers no podia fer res". Molta gent és del parer que Cabrils és un poble dormitori i fragmentat. En alguns moments tenen raó. Però això no és excusa per no sacsejar-lo una mica. En aquest sentit, en Teixi va impulsar fa més de tres anys la creació del bloc “Tu ets Cabrils” per apropar la informació a la gent i crear un espai de referència per a la gent que volia “fer poble”. Aquest diari electrònic ha demostrat que amb un portàtil, una canya i molta il·lusió es poden fer meravelles.



Andreu Sala: "Al·lucino amb la quantitat de gent que mira els meus vídeos"
. Exemple paradigmàtic d’utilització de la xarxa per difondre una associació. D’acord amb això, l’Andreu Sala va afirmar que darrerament només penja coses de la ONG ‘DSR’. L’Andreu utilitza les eines 2.0 per un mitjà per expandir la seva activitat. Domina el mitjà, les eines i la comunicació. I el més important: ho combina amb una activitat presencial important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada