divendres, 9 d’octubre del 2009

La Fundació Campalans insta la Trias Fargas a ensenyar els comptes


Extrec aquesta informació de l diari Avui. El director de la Fundació Rafael Campalans (PSC), Albert Aixalà, va aprofitar la presentació de la memòria d'activitats de l'entitat durant el 2008 i la memòria econòmica per reclamar un gest de transparència a la Fundació Trias Fargas. En aquest sentit, va criticar que no s'hagi concretat el destí dels diners que va rebre la fundació de CDC de la del Palau de la Música per a la promoció de la cultura catalana i si es van dedicar a aquest fi.

Aixalà, que va negar que la seva entitat hagués rebut diners del Palau, va recordar que al PSC no es veu lícit que fons del Palau anessin a una entitat vinculada a un partit. La principal font d'ingressos de la Campalans el 2008 va ser la subvenció del ministeri de Cultura, 470.000 euros, que rep en funció dels vots en les generals. També hi col•laboren la conselleria de Justícia, la Diputació de Barcelona i el ministeri d'Educació, entre altres institucions. I a través d'un conveni amb l'Obra Social de Caixa Catalunya, també va obtenir 50.000 euros. Els 29.000 euros de donatius corresponen a les quotes dels amics de la fundació.

Per la seva banda, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va acusar el PSC de promoure un judici paral•lel contra Convergència amb un estil de política de "poc nivell moral", en posar en dubte l'actuació de la Fundació Trias Fargas. Puig va garantir la legalitat dels convenis amb el Palau. Prèviament, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, no va descartar que Millet s'apropiés de fons destinats a fundacions externes.

1 comentari:

  1. Bon dia, Francesc,

    M'agradaria contactar amb tu per fer-te una proposta. Em podries enviar el teu e-mail a jbacardit@gmail.com?

    Moltes gràcies.

    Cordialment,

    Jordi Bacardit.

    ResponElimina