dijous, 12 de novembre del 2009

Blocaires europeus de nacions sense estat comparteixen estratègies de mobilització política

Palesen la necessitat de crear un agregador de blocs independentistes


Ahir vaig tornar de Brussel•les on vaig assistir a un seminari d’activisme polític a la xarxa organitzat per l’eurodiputat Oriol Junqueras (bloc) —amb el suport de la futura eurodiputada gallega Ana Miranda (segur que ho farà molt bé)— i que va reunir diversos periodistes i blocaires catalans, gallecs, bascos, suecs, escocesos i flamencs per compartir estratègies de mobilització política a través de les noves tecnologies. L’atapeït programa va comptar amb la participació d’actvistes blocaires gallecs com Xurxo Salgado (un dels autors de Galicia confidencial) o Filipe Diez (bloc), del blocaire escocès Tom Harris, del professor de la URL Enric Xicoy (bloc) que va explicar el funcionament de l’Osonosfera, del flamenc Theo Francken i del suec Henric Alexandersson (bloc) —amb més de 7.000 visites diàries—, entre d’altres participants.


Del seminari voldria fer-me ressò d’un clam general: “I ara què?”. El que està clar és que s’han de compartir experiències i potenciar la interacció. La xarxa ho permet. Ara no té sentit que cadascú faci la guerra per la seva banda. Cal traçar una unitat d’acció i remar tots en la mateixa direcció. En aquest sentit, es va plantejar la necessitat de transformar en acció les idees que sorgeixen a la xarxa. I va sortir alguna idea, com la creació d’un agregador de blocs europeus de nacions sense estat que faciliti encara més la interacció.


L’eclosió d’internet ha revifat aquella màxima del “pensa localment, actua globalment”. D’acord amb això, és imprescindible una mentalitat que superi les capelletes i estengui un full de ruta comú. Seguint amb la línia de la concentració de blocaires, també caldria un treball conjunt dels laboratoris d’idees dels partits que formen part de l’Aliança Lliure dels Pobles a favor de l’extensió del dret a decidir. En l’època d’internet i de la cultura del linkatge esdevé imprescindible compartir informació, idees i experiències. Esperem que aquest encontre pugui ser el detonador de noves accions per assolir la llibertat.


Consulteu els apunts d’altres participants:
Albert Medrán (bloc): Política online: més díficil que construir Europa?
Paul Rios, coordinador de Lokarri (bloc): Poltika 2.0 en el Parlamento Europeo
Chris Jones (bloc): 'Euroblogging'

1 comentari:

  1. Hola Francesc, gràcies per la teva referència al teu bloc i el comentari al meu. Disculpa que no t'hagués posat en la llista de blocaires que havien comentat la trobada. Ara ja hi ets. salut!

    ResponElimina