dijous, 27 d’agost del 2009

‘Idees’ que desllueixen la imatge de l'Estat espanyol a la Casa Blanca

Un think tank ultraliberal distancia Obama del sector espanyol de les renovables



A ningú se li escapa l’interès que Rodríguez Zapatero tenia (i té) per convertir-se en un aliat dels Estats Units de Barack Obama. Bé, doncs, l’informe crític elaborat pel think tank ultraliberal Instituto Juan de Mariana (IJM) sobre el model espanyol d’energies renovables i la posterior compareixença davant del Senat nord-americà del seu president, Gabriel Calzada, van avortar les esperances de Zapatero de convertir-se en el referent “verd” de l’Administració Obama (recordem que aquest febrer Obama va referir-se a Espanya en un discurs com a model d’energies renovables a seguir).

En aquest context, trobo interessant enllaçar l’article del diari Público del passat juliol que explica aquest episodi i les connexions de l’Instituto Juan de Mariana amb el PP. També enllaço les consideracions que l’IJM va fer a l’article.

Considero que aquest és un bon exemple per entendre la importància dels laboratoris d’idees en l’àmbit comunicatiu; sobretot si es tenen connexions internacionals com és el cas de la FAES amb la Heritage Foundation, que va difondre l’estudi. En aquest sentit, més de 300 mitjans de comunicació se’n van fer ressò. Obama trigarà temps a tornar a citar el model d’energies renovables en un discurs. Tal com ens recorda el lema de l’escut situat al hall de la seu de la Heritage, “les idees tenen conseqüències”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada